Reikon Beheer b.v. is een investeringsmaatschappij en op dit moment groot-aandeelhouder in 12 bedrijven. Reikon Beheer werkt volgens een bijbelse visie en wil zich daarmee onderscheiden van veel andere bedrijven.
Home

Bijbelse Visie

Reikon beheer wil graag werken vanuit de principes van Jezus Christus. Jezus keek om naar de kwetsbare mensen in de samenleving: Hij gaf ze eten, maakte hen beter, gaf hen hoop en tenslotte gaf Hij zijn leven voor ons!

De medewerkers van alle dochterbedrijven worden respectvol behandeld: in omgang, te dragen verantwoordelijkheid en salaris. De medewerkers moeten de kans krijgen met plezier en uitdaging naar hun werk te gaan en ze moeten in staat zijn om met het salaris hun gezin te onderhouden. In welk land het bedrijf zich ook bevindt. Dit uit zich in 7 principes, die gelden voor ieder bedrijf.

De bedrijven hebben als doel om zoveel mogelijk geld te verdienen, zonder dat de Bijbelse principes onder druk komen te staan. Dit geld zal worden gebruikt voor:

Als ieder bedrijf in staat is om winst te maken, zullen de inkomsten ieder jaar groeien. Hierdoor is het mogelijk om ieder jaar meer investeringen te doen dan het jaar ervoor. Ieder jaar in nieuwe bedrijven. Dit proces zal steeds sneller gaan. Wat zou het mooi zijn als we tenslotte wereldwijd honderden bedrijven starten of overnemen. Het zal zich steeds verder uitbreiden, als een olievlek. Mijn wens is dat steeds meer mensen God zullen zien door de bedrijven heen: een rechtvaardige God, dienend, liefdevol, met mededogen voor al Zijn kinderen. De bedrijven kunnen zich op allerlei terreinen specialiseren, echter met die voorwaarde dat de activiteiten niet in strijd zijn met de bijbel, het Woord van God.